Tips voor Mascotte Performers

Heb jij ooit in een mascotte pak gezeten? Als dat niet het geval is heb je geluk. Wij hebben geweldige tips voor je om een gouden mascotte performer te worden. De eerste stap tot het zijn van een goede mascotte performer is het willen zijn van die mascotte. Mensen met ervaring noemen het een unieke vorm van optreden. Het is niet alleen maar een kostuum aantrekken en gaan. Nee je moet een karakter ontwikkelen en dat steevast uitvoeren wanneer je het kostuum aan hebt. Een mascotte performer is gedeeltelijk acteur, clown, comedian, stunt man, en nog meer.

Het zijn van een goede mascotte performer begint al voordat je het kostuum aantrekt. Je karakter heeft een achtergrond verhaal nodig. Waar komt hij of zij vandaan? How is hij of zij in jouw stad terecht gekomen? Hoezo is hij of zij de supporter van jouw school of team? Probeer ons karakter omschrijvings formulier. Er is er een voor fictie schrijvers en een voor acteurs. Je moet ook een biografie schrijven waarin het favoriete nummer, boek, film, kleur, voedsel etc. voorkomen. Deze persoonlijkheid zal bepalen hoe je mascotte op bepaalde situaties reageert.

Ten eerste:
Pas het hoofd. Probeer gewend te raken aan hoeveel je kan zien door het hoofd en wees je bewus van de locatie van de ogen van het kostuum. Als je door de mond van het kostuum kijkt betekent het dat je ogen hoger zitten. Als jij dus iemand recht aankijkt doet je mascotte dat niet. Oefen met het iets lager kijken naar mensen zodat de ogen van de mascotte uiteindeljik recht naar de personen om de mascotte heen kijken. Sommige kostuums kijken ook gewoon door de ogen. In dat geval hoef je je geen zorgen te maken. Je zal ook gewend moeten raken aan ademen met het hoofd op. Sommige hoofden zijn beter geventileerd dan anderen maar als je het van te voren probeert dan weet je zeker hoe het gaan zijn als het eenmaal show time is. Loop een rondje met het hoofd op. Vindt alle dooie hoeken in je pak; deze zitten meestal aan de zijkant en de onderkant van je normale blikveld. Als het pak een grote neus heeft moet je leren voorzichtig te draaien omdat je anders zomaar iemand omver zou kunnen slaan met je neus.

Ten tweede:
Trek het hoofd uit en probeer de voeten of schoenen. Mascotte schoenen komen in verschillende maten. Sommige zijn heel groot terwijl andere gewoon sneaker formaat hebben. Loop er in rond en wen aan het gewicht en de lengte van de voeten. Struikelen met het kostuum aan is iets waar je je zorgen om moet maken. Oefen met trap lopen als het mogelijk is. In stadia kom je vaak op en af via trappen. Als je eenmaal comfortabel bent met de schoenen probeer je de handen van het kostuum. Soms zijn de handen enorm groot, hebben ze voering of hebben maar vier vinger in plaats van vijf. Sommige zijn gebouw op honkbal handschoenen en hebben vijf vingers aan de binnenkant, andere zijn meer als wanten waar geen vingers in zitten. Probeer te wennen aan het oppakken van spullen met de handen aan. Kijk of je een pen kan vasthouden om handtekeningen mee te zetten. Sommige kostuums hebben vingers die te dik zijn om dit te doen. Het goed om dat bij voorbaat te weten zodat je niet probeert iets te signeren en dan jezelf voor schut zet omdat het niet lukt.

Ten laatste:
Doe de handen en voeten uit en probeer het lichaam te dragen. Kijk hoe het zit en wat je bewegings opties zijn. Kun je op een knie zitten? Kun je gaan zitten en weer opstaan? Als je zonder kostuum acrobatische trucs kan probeer dan of ze met het kostuum aan ook lukken. Nadat je gewend bent aan het lichaam is het tijd om alle delen van het pak tegelijk aan te proberen. Trek het hele kostuum aan en bekijk jezelf in de spiegel. Kijk hoe jouw beweging eruit zien in het kostuum. Omdat je het pak aan hebt moet je je bewegingen waarschijnlijk een beetje overdrijven om ze goed over te laten komen. Dit zorgt er ook voor dat mensen die ver weg zitten ook kunnen zien wat je aan het doen bent. Oefen met het hele pak aan. Speel wat muziek en dans met het pak aan. Doe alsof je bij een wedstrijd bent en bekijk je eigen reacties als het team scoort, als iemand de bal mis slaat, als je team verliest, als je team wint etc. Als het mogelijk is kun je jezelf opnemen om het terug te kijken. Naar jezelf kijken is een van de beste manieren om je optredens beter te maken. Ook het kijken naar andere mascottes kan heel erg helpen.

Als je op zoek bent naar een mascotte kostuum ben je bij larshor.nl aan het goede adres. We hebben hier een grote selectie kostuums en kunnen kostuums ook naar de wensen van de klant aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *