Negen redenen om voor lingerie te kiezen

Vind jij dat lingerie een manier is om indruk te maken op je lover? Is het speciaal voor die nachten en dagen dat je moet showen met je sexy uiterlijk? Is het voor de speciale gelegenheden? Heb je het alleen gekocht als bruidslingerie voor een huwelijksreis? Heb je één of meer van deze vragen met ‘Ja’ beantwoord? Nou, dan zit je niet totaal verkeerd. Dit geldt namelijk voor heel veel vrouwen. Maar waarom niet dat beetje extra aandacht besteden aan lingerie voor jezelf? Want zolang jij niet blij en tevreden bent over je onderkleding, kun je geen indruk maken op een ander. Zelfs als je niet een speciaal person in je leven hebt, is het echt belangrijk om mooie lingerie voor jezelf te kopen. Want het zou de eerste prioriteit in je leven moeten zijn om echt van jezelf te houden.

Wat is ‘lingerie’?

Het word ‘lingerie’ is afkomstig van het oud-Franse woord ‘linge’, dat ‘linnen’ betekent. Het is in feite een categorienaam voor dameskleding die niet beperkt is tot beha’s, onderkleding en slipjes. Er hoort ook nachtkleding bij, speciaal ondergoed en dunne rokken. Eenvoudig gezegd, is lingerie ieder kledingstuk dat je draagt in je slaapkamer of onder je gewone kleding. Het betekent dus niet alleen maar slipjes en beha’s, maar omvat ook sexy lingerie en erotische lingerie als strings, panty’s en kousen, jurken, teddy’s, jarretels, jarretelbody’s, jarretelgordels, korsetten, enz. Een speciale vorm is de Leren Lingerie die heel sterk met de erotiek, de holebi of lhbt-wereld en de BDSM-cultuur in verband gebracht wordt. Vanuit leren lingerie kunnen we een bruggetje slaan naar de sexy lingerie voor mannen. En dan is er tegenwoordig ook een flink aanbod van lingerie voor mensen met een maatje meer: de Grote Maten Lingerie.

Hoewel het normaal is om het woord lingerie te gebruiken voor ondergoed, is er een fundamenteel verschil tussen deze twee. Ondergoed is speciaal gemaakt met het oog op comfort en gebruiksgemak. Lingerie daarentegen is speciaal gemaakt voor het modieuze, de esthetische schoonheid en het design. Het kan echter heel goed ook samengaan. Als een hemdje of een negligé heel mooi is vormgegeven, zou het dit kledingstuk en de schoonheid ervan tekort doen om het dan alleen nog maar als gewoon ondergoed te zien. Lingerie kan natuurlijk ondergoed of een beha zijn, maar niet ieder stuk ondergoed of iedere beha is lingerie. Lingerie maakt dat iemand zich opwindend en sexy kan voelen en het is speciaal ontworpen op een aantrekkelijke en modieuze manier. Lingerie is ook ontworpen voor speciale gelegenheden – als bruidslingerie, voor een huwelijksreis, voor dagelijks gebruik en als de luxe en hoogstaande ‘haute couture’ lingerie zoals in de modebladen en de catwalk. De zelfbewuste getrouwde vrouw zou uit al deze lingerie gewoon een selectie in haar kast moeten hebben hangen.

Acht redenen waarom je in de eerste plaats voor jezelf lingerie moet dragen.

Lingerie is een manier om jezelf wat welverdiende liefde te geven. Persoonlijk als het is, geeft lingerie je eigenwaarde en zelfvertrouwen een boost als je ervoor gaat winkelen, het vervolgens kiest en dan voor jezelf koopt. Als je dat dan ook nog koppelt aan wat draagcomfort, dan zul je je letterlijk werelds voelen. Of het nu gaat om eigenliefde, het ontdekken en waarderen van je eigen seksualiteit, of het vertrouwen in het draaggemak, er zijn vele redenen om te gaan winkelen op zoek naar jouw favoriete lingerie en te beginnen het regelmatig te dragen. Wij geven je de negen belangrijkste redenen waarom je lingerie voor jezelf zou moeten dragen.

  1. Mooie lingerie geeft je eigenliefde een impuls

Waarom zou je alleen maar liefde en zorg aan iemand anders besteden? Het is hoog tijd dat je jezelf op de eerste plaats stelt en dat je je liefde voor jezelf tot uitdrukking brengt door een waanzinnige babydoll of een gemakkelijk jurkje. Als je ervoor zorgt dat je een heel mooie collectie onderkleding hebt, die lekker zit, dan houd je het fijn voor je lichaam. Je blijft jezelf er dan aan herinneren dat je er heel mooi uitziet en het verdient om heel goed verwend en verzorgd te worden.

  1. Vier het dat je zo’n mooi lichaam hebt door geschikte lingerie te dragen

De schoonheidsidealen zijn vastgesteld door modellen en de mediawereld. Het is een schoonheidsideaal om een mooie lichamelijke uitstraling te hebben. Maar waarom zou je heel krampachtig vasthouden aan zulke idealen? Je zou je lichaam moeten waarderen zoals het is en moeten leren om de schoonheid van je lichaam te vieren. En pas er daarbij voor op dat je niet in de val stapt van het gebruik van lingerie om jezelf als een gebruiksobject te zien in plaats van een mens. Vergeet niet de verschillende delen van je lichaam te voorzien van geschikte lingerie. Draag je dagelijkse kleding om je lichaam en jezelf te versterken op de juiste wijze.

  1. Verhoog je zelfvertrouwen met behulp van de juiste lingerie

Is jouw zelfvertrouwen gering met betrekking tot je lichamelijke verschijning? Indien dit zo is, dan moet je alle mogelijke stappen nemen om je zelfvertrouwen op te krikken. Eén van zulke stappen is het winkelen voor de juiste stijl en kwaliteit lingerie die zullen maken dat je je goed voelt en je lichamelijke verschijning verbetert. Heb je eenmaal vertrouwen van binnenuit, dan zul je in staat zijn om meer succes te boeken in je persoonlijke en professionele leven. Herinner jezelf eraan dat je een geweldige vrouw bent die alle geluk in deze wereld verdient. Laat daarom je eigenwaarde door geen enkele reden aan het wankelen brengen.

Uit onderzoeken is gebleken dat veel vrouwen vinden dat sexy lingerie een geweldige vertrouwen-booster is. Uit interviews kwam naar voren dat veel vrouwen niet blij zijn over hun lijf, ondanks dat ze allemaal even mooi zijn. Veel vrouwen zijn zich erg bewust over hun lichaam en zijn erachter gekomen dat sexy lingerie in feite helpt om hun vertrouwen te versterken en zich beter over henzelf te laten voelen. Ze zijn van mening dat zelfs als ze lingerie aantrekken naar hun werk en dit dragen onder hun normale werkkleding, het hen helpt om zich aantrekkelijk te voelen en zich beter te voelen over zichzelf.

Verder geven ze ook toe dat ze zich soms thuis in sexy lingerie kleden, zich opmaken, hun haar mooi stylen en foto’s van zichzelf maken in de spiegel, omdat ze er dan zo geweldig uitzien. Degenen in een relatie vertellen ook dat de reacties van hun partners bijna altijd positief zijn, wat weer een andere belangrijke reden is om te overwegen om geld te steken in sexy lingerie.

  1. Gebruik je lingerie om je seksualiteit te onderzoeken

Als vrouw is het belangrijk dat je je seksualiteit onderzoekt. En als je als vrouw gebruik maakt van perfect ontworpen lingerie om zo te doen, is dit de best mogelijke optie voor je. Je moet je altijd sexy voelen, zelfs als je niet in een relatie zit. Je moet jezelf seksueel begrijpen als je anderen wilt overschaduwen. Om sexy te zijn, hoef je geen onthullende kleding te hebben of een perfect lichaam te hebben. Erken jezelf als een sensueel mens door verschillende stijlen en soorten lingerie te hanteren waarmee je op een prettige manier met jezelf kunt pronken.

Er is heel veel onderzoek gedaan naar in hoeverre mannen vrouwen in sexy lingerie opwindend vinden, maar veel belangrijker is de vraag hoe vrouwen erover denken als het gaat om hun seksleven? Nu, vrouwen houden net zoveel van seks als mannen, en veel van de vrouwen die werden geïnterviewd in langdurige relaties, spraken erover hoe hun relaties c.q. huwelijken op een zeker moment eronder hadden geleden vanwege een gebrek aan seks. Een paar zeiden zelfs dat het te danken was aan sexy lingerie dat hun huwelijken of relaties gered waren, aangezien deze lingerie, zo zeiden ze, het vuur teruggebracht had in hun seksleven en hen had geholpen dichter tot hun partner te komen. De vrouwelijke respondenten gaven aan dat het voor hen opwindend was om het vuur in de ogen van hun partners te zien wanneer ze zich uitkleedden om hun sexy BH en slipjes, korsetten, teddy lingerie, baby dolls, kousen, jarretelles, nachtgewaden en andere soorten lingerie te laten zien die de laatste tijd zo enorm populair zijn.

  1. De kleren die je draagt zullen er perfect uitzien dankzij goed passende lingerie

Als je iemand bent die veel geld uitgeeft aan mooie kleding en pakken, dan wil je natuurlijk dat deze je goed staan. Maar het kan gebeuren dat vanwege slecht-passend ondergoed of ondergoed van slechte kwaliteit je kleding niet perfect valt. Dit is ontzettend teleurstellend, helemaal als je iemand probeert te verleiden. Daarom is het een slimme zet voor jou om dezelfde hoeveelheid geld uit te geven aan je lingerie, zodat de kleding ook perfect om je lichaam past. Goed passende lingerie kan je ook aantrekkelijker en slanker maken.

  1. Het zit zo goed

Wat veel vrouwen zich op het eerste gezicht niet beseffen, is dat goede lingerie echt ontzettend lekker zit. Het is heerlijk om het te dragen. Toen de geïnterviewde vrouwen gevraagd werd hoe hun gedachten over sexy lingerie waren, stelden zij dat ze bijna ‘geschokt’ waren toen ze merkten hoe lekker het eigenlijk zat. Veel van de vrouwen vertelden dat ze hadden verwacht dat lingerie ongelofelijk oncomfortabel zit. Ze hadden verwacht dat dit één van die dingen is die je speciaal draagt bij bijzondere gelegenheden en dat je dan een uur voordat je het uit mag trekken en een gemakkelijke pyjama kunt aantrekken, al heel erg last begint te krijgen. Ze stelden dat zodra ze het eenmaal droegen, ze verbaasd waren door het draagcomfort. Veel vrouwen stelden dat ze sexy lingerie als doorsnee ondergoed dragen, omdat het zo lekker zit en dat ze eenmaal thuisgekomen, zich graag erin laten glijden om soms lekker te relaxen en op de bank te zitten en voor de TV van een glas wijn te genieten. Lingerie is in het algemeen enorm comfortabel, in het bijzonder als je de juiste stijl, maat en vorm kiest voor jouw lichaam.

  1. Sexy lingerie helpt om de vlam van liefde en romantiek in je relatie opnieuw te ontsteken

Of je nu een getrouwde vrouw bent of je bent pas begonnen met daten, het is echt van het grootste belang dat je de basiszaken altijd op orde hebt. Dit betekent dat je eigenlijk gewoon moet investeren in sexy lingerie, omdat je nooit kunt weten wanneer je deze nodig hebt. Een spannend stuk lingerie kan de vlammen van liefde en romantiek opnieuw ontsteken in je relatie en een langdurige verbinding tot stand brengen. Dus plan avondjes uit met je man of je potentiële partner en verras hem met aantrekkelijke lingerie. En laat hem weten dat er moeite voor hem gedaan is.

  1. Gebruik lingerie als een manier om jezelf uit te drukken

Wat je draagt, reflecteert werkelijk je persoonlijkheid. Dit geldt niet alleen voor de mooie kleding die je online koopt of in plaatselijke winkels, maar het geldt ook voor de lingerie die je onlangs hebt gekocht. Of je nu avontuurlijk en speels bent of serieus en intelligent, de markt biedt een overvloed aan passende lingerie met prachtige combinaties van luxe stoffen en creatieve ontwerpen. Dus neem lekker je tijd en kies die stukken lingerie uit die jouw persoonlijke verlangens en interesses weerspiegelen.

  1. Bevestig je vrouwelijke kracht met behulp van de juiste lingerie

Het lijdt geen twijfel dat we in een patriarchale maatschappij leven. Dus waarom bevestig je je vrouwelijke identiteit niet stevig door de onderkleding te kopen waar jij van houdt? Als het gaat om het kiezen van de onderkleding, ben jij je eigen baas en kun je kopen wat jij leuk vindt. Door iets te dragen wat jij waardeert, zul je een krachtige boodschap geven aan iedereen om je heen over jouw persoonlijke mystiek en zelfvertrouwen.

We willen graag heel kort nog een paar woorden zeggen over sexy lingerie voor mannen. Toegegeven, sexy lingerie is er volop voor vrouwen. Voor heren is helaas nog iets minder keuze, maar daar wordt hard aan gewerkt. Oorspronkelijk was de sexy lingerie voor mannen nog een subgroep binnen de wereld van de sexy lingerie en bevond die zich vooral in het circuit van BDSM en de gay-scene. Inmiddels hebben heel veel mannen en vrouwen ook buiten deze speciale life-style de erotiserende effecten ontdekt van sexy lingerie voor mannen. En geef toe, dames: bij welke vrouw gaat het hart niet sneller kloppen, als ze een goed gespierde en strakke knappe man ziet in een heel spannend slipje of thong?

 

Tot slot: koop altijd bij een betrouwbare leverancier – de respondenten uit het interview spraken unaniem over het belang van het kopen bij een betrouwbare aanbieder. Bijna alle vrouwen uit het interview, vertelden dat zij op zijn minst éénmaal verleid waren om goedkope lingerie te kopen in een poging om geld te besparen. Ze zeiden dat het product dat vervolgens op de deurmat kwam, te klein was, niet lekker zat, slecht was afgewerkt en eigenlijk gewoon goedkoop en lelijk was. Veel van hen gooiden de lingerie in de vuilnisbak. En degenen die dat niet direct deden, moesten het een paar weken later alsnog doen, omdat het was gescheurd in de was.

 

Ze stelden dat ze hadden gewenst dat ze een paar jaar geleden hadden geweten over bedrijven als Larshor. Dat zou hun een hoop tijd, geld en stress hebben gescheeld. Larshor is één van de toonaangevende aanbieders van sexy lingerie in Europa met zowel Franse als Zweedse sites om mee te kiezen. We kunnen echt zeggen dat ze stormenderhand de markt van sexy lingerie in Europa aan het veroveren zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *